Tobaksgaarden og Supervin vil hermed invitere dig til at blive klogere på hvad du skal drikke juleaften og nytårsaften. Lige fra friskt, mousserende og rislende i nord til sødt og kraftfuldt i syd og alt derimellem.
Paul Robin fremstilles af en af bourgognes førende cremant producenter, Veuve Ambal. Vi stiller an med den klassiske champagne metode, kun grønne druer og tør men ikke for tør stil. Mens vi er i det friske, så vil vi forbi Mosel en tur mere præcist hos Axel Pauly. Axel Pauly er kendt for at udfordre druen og prøve grænser, han laver den både: halv sød, tør og såvel mousserende. I dag har vi så valgt den halv søde. I den mere traditionelle bane har vi Le Fou, fra Rhöne producenten Xavier. Le Fou oversættes direkte til "fjolset" primært fordi man har blandet så meget forskelligt sammen: 5 topårgange, 10 terroir, 4 druesorter og 3 lagrings typer. Dog grundet love og regler er denne vin kvalificeret som 'vin de france'. Vi bliver lidt endnu ved den mere traditionelle bane og bevæger os igennem Valpolicella, Ribera del Duero og hvad kan man få som er a la Châteneuf-du-Pape. Vi slutter af med en Champagne er skabt til kransekage og dessert. Juleanretning. Ribbensteg m. rødkål. Julesild m. tilbehør. Æg og rejer m. caviart. Gravad laks m. rævesauce. Ost m. kiks og nødder. Serveres med brød og smør. Til dessertvinene kommer vi hen til nytår med. Kransekage og petit four