Foredrag om trivsel i en digital verden.
Børn og unge vokser op i en tid med øget mistrivsel, svækket koncentrationsevne og faldende læsefærdigheder. Samtidig er digitale medier den faktor, der har forandret børn og unges liv allermest på kortest tid.
Camilla Mehlsens budskab til sine egne teenagebørn og deres jævnaldrende er, at voksengenerationen har svigtet dem i en æra, hvor et grænseløst digitalt eksperiment udfolder sig i kampen om deres opmærksomhed.
I aftenens foredrag "Opmærksomhedstyveriet - hvad gør vi nu?" kaster Camilla Mehlsen lys over vores nære mediehistorie og rejser spørgsmål om, hvordan vi som forældre, fagpersoner eller ledere navigerer i en tid, hvor skærme er allestedsnærværende.
Hvordan endte vi her, og hvad kan vi gøre nu?
I foredraget kommer Camilla Mehlsen også ind på den komplekse sammenhæng mellem stigende mistrivsel og skærmbrug, og hvordan teknologigiganterne har gjort ikke bare børn og unge, men også forældrene og alle andre afhængige af deres produkter. Hun dykker ned i det digitale paradigme, hvor fællesskaber er blevet digitale, og frygten for at gå glip af noget driver os - det berygtede FOMO: Fear Of Missing Out. FOMO skaber imidlertid også mistrivsel og ensomhed, da det digitale fravær kan føre til følelsen af at være udenfor.
Foredraget byder på viden om og værktøjer til, hvordan vi bevarer balancen i en tid, hvor teknologien er en integreret del af vores liv, og hvor det er ikke længere nok at tage skærmene væk.
"Opmærksomhedstyveriet" inviterer til en guidet tur gennem den digitale labyrint og foreslår veje til en trivselsfokuseret tilgang til nutidens teknologiske virkelighed.
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig.