Powered by KultuNaut

Oplev Assens

Vævede tekstiler, puder og tasker
Hvor: Hørvævsmuseet på Krengerup , Nårupvej 30, Glamsbjerg
Hvornår: Tirsdag den 25. august til onsdag den 30. september 2020, kl. 13-17. August: Alle dage undtagen mandag. September: Weekender.
Afstand:
Pris: (Entré: Voksne, inkl. rundvisning 60 kr Grupper (min. 10) 50 kr pr. person. Børn under 13 år sammen med voksne gratis. Gratis adgang til cafe og butik)

Helene Vonsild udstiller både håndvævede rumdelere i japansk silke på væggen og forskellige tekstildesigns i puder og tilbehør, f.eks. tasker, kosmetikpunge og penalhuse samt kaffe- og tehætter. De er vævede i Helene Vonsilds eget tekstildesign i uld: Chicago og Tokyo. Desuden udstilles håndvævede tørklæder i hør.

Rumdelerne er en enkel væveteknik, hvor de løse tråde danner mønster-kvadrater og hvor trådene får lov at vise deres eget liv.

De vævede tekstiler, hvor Helene Vonsild selv har designet puder og tilbehør, er udført i en dobbeltvævs- eller plissévævning, som har en farve på hver side af plisseen. Dermed opstår en tredimensionel effekt, da farverne changerer. Tekstilet er vendt og drejet i designet, så det opleves fra flere sider og virkningen fremhæves.

Tekstilet Tokyo er vævet med mindre, uregelmæssige riller i strukturen og er i designet kombineret med tekstilet Chicago, Det giver en fin ro til det levende tekstil.

Tekstilerne er udviklet på Helene Vonsilds Lervad-væv og efterfølgende produceret af Kvadrat, hvilket har gjort det muligt at designe unikke puder og tilbehør, under mærket 1+1 Design. Helene Vonsild sælger tekstilerne på forskellige kunsthåndværkermarkeder og i sin butik: 1+1 Textil og Design i Aarhus.

Se mere på Helene Vonsilds hjemmeside www.1x1design.dk


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet