Powered by KultuNaut

Oplev Assens

Filt - uld i form og farve
Hvor: Hørvævsmuseet på Krengerup , Nårupvej 30, Glamsbjerg
Hvornår: Lørdag den 2. maj til søndag den 14. juni 2020, kl. 13-17. Maj: Weekender og helligdage. Juni: Alle dage undtagen man.
Afstand:
Pris: (Entré: Voksne, inkl. rundvisning 60 kr Grupper (min. 10) 50 kr pr. person. Børn under 13 år sammen med voksne gratis. Gratis adgang til cafe og butik)

Filt er uldfibre, der bliver til et sammenhængende materiale, kun ved hjælp af vand og berøring. Processen hjælpes på vej, hvis vandet er varmt og tilsat sæbe. Det er en fascinerende proces, nærmest magisk. I Mette Østmans filt spiller form og farver sammen med uldens egenskaber i mere robuste genstande til brug, til opbevaring eller til at se på og røre ved.

Mette Østman (1959) er uddannet pædagog og har i mange år filtet på hobbyplan. Med årene er håndværket blevet undersøgt og uddybet, og filten er blevet en levevej, gerne i kombination med det pædagogiske. I værkstedet Filtværket i Odense foregår således undervisning, design og produktion af både brugsgenstande og unikaværker, med god hjælp fra folk i flex-job. Senest er udvikling og produktion af filtede urner sat i søen, sammen med Pia Busk og Line Eskestad. Mette har udgivet flere bøger om filtning


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet