Powered by KultuNaut

Oplev Assens

Litteratur og sygdom
Hvor: Assens Bibliotek , Korsvangcentret, Assens
Hvornår: Onsdag den 30. oktober 2019, kl. 19.
Afstand:
Pris: (Entré: Almindelig 50 kr, Nysgerrig-Fyn 40 kr)
Arrangør: AssensBibliotekerne.

Kan litteraturen gøre en forskel?

Foredrag med forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen

AssensBibliotekerne inviterer til en aften med forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen. De vil på hver deres måde belyse spørgsmålet, om litteraturen kan gøre en forskel i forhold til sydom. Både for den syge selv, for pårørende og for sundhedspersonalet.

I foredraget fortæller Karen Fastrup om sin selvbiografiske roman "Hungerhjerte" og om det at skrive om sit eget liv i romanform. Hun fortæller åbent om den vanskelige skriveproces og om sygdommen borderline, som romanen beskriver, men også om den barndom og opvækst, hun tegner et billede af i "Hungerhjerte", og om, hvordan hun i det hele taget har arbejdet med at omforme sit eget liv og sin sygdom til litteratur.

Peter Simonsen, der er litteraturprofessor ved Syddansk Universitet, Odense, giver et indblik i narrativ medicin. Narrativ medicin er et forskningsfelt i rivende udvikling. De kommende læger og sundhedsfaglige kandidatstuderende på SDU bliver undervist i at læse og skrive skønlitteratur ud fra en ide om, at de bliver bedre til at lytte til, forstå og handle på det, patienten fortæller dem gennem litteraturlæsning og -skrivning. På SDU har man et særligt fokus på skønlitteratur om ældre patienter med demens samt nye projekter om at bruge skønlitteratur til behandling og sundhedsfremme. Peter Simonsen er også medforfatter til antologien "Syg litteratur".

Prisen for arrangementet er 50 kr. Er du nysgerrig-Fyn medlem er prisen 40 kr. Tilmelding er nødvendig.

Arrangementet er udarbejdet under projektet "Fakta i fokus - bag om fiktionen", som er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen


Tilføj til huskeliste Vis på kort Rutevejledning
Tilpas kortetVis på kortet